Millesgården

Millesgården. Foto: Pelle Höglund
Adress/Hitta hit: Herserudsvägen 32, 181 50 Lidingö
Telefon: 08-446 75 90 
E-Post: info@millesgarden.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Välkommen till Millesgården, skulptören Carl Milles och konstnären Olga Milles konstnärshem.

Millesgårdens tillfälliga utställningar visas framför allt i Konsthallen. Ibland utvidgas utställningarna till både konstnärshemmet och skulpturparken. Permanenta utställningar finns i Carl och Olga Milles Konstnärshem, i Antiksamlingen samt i Annes hus. I Annes hus bodde paret Milles om somrarna 1951-1955. Villan är inredd med Josef Franks möbler och textilier av Estrid Ericson, grundare av firman Svenskt Tenn.

Millesgården ligger högt belägen på Lidingö i en terrasserad skulpturpark med fontäner och blomsterplanteringar och med en vidsträckt utsikt över Stockholm.

Sedan 1936, då konstnärshemmet överlämnades som gåva till svenska folket, drivs Millesgården som en stiftelse. Idag är Millesgården ett museum med antiksamling, skulpturpark, konsthall och restaurang.

Millesgårdens Museibutik har ett brett sortiment av varor. Både egen produktion med koppling till Carl Milles och hans konst samt presenter. Ett urval av produkterna finns att köpa i Millesgårdens webshop.

Millesgårdens Lanthandel ligger på en av de många terrasserna i skulpturparken. Här serveras luncher och hembakade läckerheter till kaffe eller the och vill du ta ett glas vin har de fullständiga rättigheter.

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Millesgården


Källa: Millesgården