Malmö Museer - Utställning - Från idé till Nobelpris

© Nobel Prize Outreach, Foto: Nanaka Adachi 


Den 15 september 2023 öppnar utställningen Från idé till Nobelpris på Malmö museum. Välkommen in i idéarbetet bakom litterära klassiker, upptäckten av svarta hål och jakten på ledtrådar till åldrandets historia. Utställningen visas 15 september 2023 - 18 mars 2024.

Om utställningen: Från idé till Nobelpris

I utställningen Från idé till Nobelpris får du ta del av några Nobelpristagares upptäckter och idéer. Det ligger en lång och krävande process bakom varje prisbelönat arbete, oavsett om det handlar om rymdforskning, romankonst eller fredsarbete.

Relaterade Länkar

Läs mer

Utställningen utforskar och hyllar arbetet, idéerna och dialogerna som lett fram till vetenskapliga upptäckter, nya berättelser och genombrott för mänsklighetens största nytta, som Alfred Nobel skrev i sitt testamente.

–Vi är glada för visa den här utställningen på Malmö museum och ser fram emot en ”Nobelhöst” fullspäckad med kreativitet! Vi kommer att ha relaterad programverksamhet för skolor och andra besökare under hela visningsperioden, säger Josefine Floberg, utställningschef på Malmö museum.

Från idé till Nobelpris är en vandringsutställning från Noble Prize Museum. I utställningen, som tidigare har visats på Liljevalchs som en del i utställningen Evigt liv, har curatorerna Annesofie Becker och Morten Søndergaard, i samarbete med utställningsdesignern Birger Lipinski, gestaltat några Nobelpristagares arbete som lett till upptäckter, idéer och historier som förändrat hur vi ser på oss själva och världen.

– Det är fantastiskt att se hur relevant och angeläget Nobelpriset är när det kommer till frågor som många människor funderar kring, inte minst liv, död och vår framtid på jorden, säger Erika Lanner chef på Nobelprismuseet

Välkommen att utforska några Nobelpristagares arbetsmiljöer och hur de fått idéer till allt från litterära klassiker till upptäckten av svarta hål och nya grundämnen!

Tider: 15 september 2023 - 18 mars 2024


Adress/Hitta hit: Slottsholmen
Telefon: 040-34 44 00
E-Post: malmomuseer(at)malmo.se
Till Hemsida
Öppettider se hemsida
Källa: Malmö Stad