Malmö Museer - Ung Svensk Form 2023

Hedvig Ljungström – Mother Elizabeth

Ett års turnerande och fortfarande lika aktuell! Nu har det blivit dags för sista visningsplats/utställning för Ung Svensk Form 2023 – välkommen till Malmö museum. Utställningen visas  17 november 2023 - 25 februari 2024.

Om utställningen: Ung Svensk Form 2023

– Mångfalden av uttryck, tekniker och berättelser är verkligen stor i Ung Svensk Form 2023. Jag hoppas att utställningens unga, kreativa och modiga formskapare får besökarna på Malmö museum att reflektera över vad design kan göra för människor och samhällen i en tid som alltjämt väntar på att bli hållbar, säger Mats Widbom vd för Svensk Form.

Relaterade Länkar

Läs mer↴

Okonventionella beståndsdelar som optiska illusioner, digitala koder och känslotäta vävar blandas med glänsande polyester, limfri konstruktion och mycel som fått svälla som ett stort popcorn! Efter invigningen vid Greenhouse i februari har Ung Svensk Form 2023 turnerat och besökt flera av landets framstående museum och kulturcenter – IKEA Museum i Älmhult, Sara kulturhus i Skellefteå och Textilmuseet i Borås. Nu öppnar den slutligen på sin sista visningsplats hos Malmö museum!

Under visningsperioden hos Malmö museum paras Ung Svensk Form 2023 samman med reliker ur samlingarna. Skånska designklassiker och inhopp från Malmö konstmuseum och Malmö Stadsarkiv kompletterar och bidrar till en näringsrik spänning mellan dåtid och nutid.

– Vi är väldigt glada över att kunna visa Ung Svensk Form på Malmö museum, våra besökare kommer att få uppleva innovativ och nytänkande design från talangfulla unga formgivare och designers, säger Josefine Floberg, utställningschef på Malmö museum.

Tider: 17 november 2023 - 25 februari 2024


Källa: Ung svensk form