Magasin III

Foto: Magasin 111
Adress/Hitta hit: Frihamnsgatan 28 SE-115 56 Stockholm 
Telefon: +46 8 545 680 40
E-Post: info@magasin3.com
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider

Om Magasin III 

Magasin III Museum & Foundation for Contemporary Art är en av Europas ledande institutioner för samtida konst. Sedan starten 1987 finns Magasin III i ett av de gamla lagerhusen i Stockholms frihamn. I denna lokal visar Magasin III sin mångfacetterad samling samt ambitiösa presentationer utställningar av internationellt etablerade konstnärer. Museet lånar också ut verk till andra museer runt om i världen.

Magasin III har sedan starten fokuserat på att stötta konstnärligt skapande och experimenterande. Besökare har numera möjlighet att, utöver aktuella utställningar, även ta del av processerna kring kommande utställningar, skapandet av nya verk och omhändertagandet av samlingen när den inte visas. I fokus står mötet med konsten, konstnärerna, museets medarbetare och andra specialister. Publiken får tillgång till rum och arbetsprocesser som sällan är öppna för en allmänhet. Ambitionen är att erbjuda en djupare förståelse för konstnärskap och för hur kreativa idéer och visioner tar form, samt vad det innebär för en institution att förvalta dem.

Lars Noréns konstbibliotek på Magasin III

Magasin III har förvärvat Lars Noréns privata konstbibliotek direkt från dramatikerns familj. Biblioteket består av 247 volymer som behandlar bland annat konst, arkitektur, design och scenkonst.

Noréns konstbibliotek finns från och med fredagen den 6 maj 2022 tillgängligt i Museets referensbibliotek. Där kan en nyfiken allmänhet och framtida forskare ta del av de impulser och tankar som har inspirerat Norén i hans författargärning.

Det kulturella värdet av att nu öppna upp för besökare att ta del av en fasett av allt det material som Lars Norén använde och utforskade i sitt privata liv är en underbar skatt. Man kan bläddra och förbluffas av både val och intressen. Tankarna bakom detta konstbibliotek följer Lars egna önskemål att inte gömma undan något, utan att skapa en tillgänglighet för alla som är intresserade av att lära sig mer om bildkonsten eller finna något nytt kring en enastående och betydande dramatiker.

– David Neuman, museichef Emeritus

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Magasin IIIKälla:  Magasin III