Landskrona Museum - Stina Wirséns brokiga bilder

Illustration av Stina Wirsén


Utställningen Stina Wirséns brokiga bilder som nu visas på Landskrona museum tar avstamp i illustratören och författaren Stina Wirséns bilderböcker. Här kan besökarna utforska de älskade berättelserna genom roliga lekmiljöer, skulpturer och abstrakt konst.

Om utställningen: Stina Wirséns brokiga bilder

I över fyra rum kan barn och deras familjer leka, hoppa, klättra, läsa och utforska berättelserna ur Stinas bilderböcker. Här lyfts figurerna ur bokens pärmar och besökarna möts av roliga lekmiljöer, abstrakt konst och skulpturer. En konstupplevelse för hela familjen! Skulpturerna i utställningen är skapade i samarbete med Klara Wirsén Suchowiak, och besökarna kan såklart både klättra och klämma på dem.

Om Stina Wirsén:

Stina Wirsén är en av våra mest välkända och mångfacetterade illustratörer, samtidigt verksam som bildkonstnär och författare. De första bilderböckerna skapade hon redan under sin studietid och sedan dess har det blivit en rad älskade figurer – hittills över 100 barnböcker med texter av henne själv eller andra författare. Böckerna har också fått en internationell publik och är översatta till femton språk. Barnet och barnets perspektiv kommer alltid först i hennes arbeten.

Övrigt:

Stina Wirséns brokiga bilder visas på Landskrona museum till och med den 2 april 2023. Under utställningsperioden arrangeras det även pedagogiska program med utgångspunkt i utställningen.

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Landskrona Museum

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Telefon: 0418-47 31 20
E-post: entre.museum@landskrona.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider

Källa: Landskrona Museum