Landskrona Konsthall - Eva Hild

EvaHild, studio01, fotoAnnaSigge


Eva Hild är en av Sveriges mest prisade och framgångsrika skulptörer och keramiker. Under sommaren intar hon Landskrona konsthall i sin största och mest omfattande utställning hittills.

Om sommarens utställning av Eva Hild

I sommarens utställning på Landskrona konsthall kommer Eva Hild att utforska sinnebilden av den upplösta kroppen. Här utvecklar och omvandlar hon keramiken och dess former i olika material och kontexter, och tidigare verk visas tillsammans med nya. Vitt och svart stengods samsas med spegelblanka metallskulpturer i hundrakilosklassen, både inne i hallen och utanför.

Eva Hild

Eva Hild är en av Sveriges mest prisade och framgångsrika skulptörer och hennes organiska, non-figurativa skulpturer har gjort henne till ett namn även på den internationella konstscenen. Utställningen på Landskrona konsthall är hennes största och mest omfattande hittills. 

Utställningen visas på Landskrona konsthall mellan den 20 maj och den 27 augusti 2023. 

Vernissage

Landskrona konsthall bjuder in till vernissage och invigning av utställningen lördagen den 20 maj kl. 14.00. Eva Hild är på plats och presenterar utställningen och Anna Hansen, förvaltningschef på kulturförvaltningen, hälsar välkommen.

Relaterade länkar

Fler utställningar från Landskrona Konsthall

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: Slottsgatan, Citadellområdet
Telefon: 0418-47 31 15
E-Post:
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Källa: Landskrona Konsthall