Landskrona Foto - Anna Linderstam, Lisa Grip - En studie i närhet – mjuk makt 

Foto: Landskrona Foto


Lördagen den 4 mars öppnar en utställning av Anna Linderstam och Lisa Grip på Landskrona Foto. I En studie i närhet – mjuk makt gör de två konstnärerna en visuell undersökning av närhet och intimitet.

Om Utställningen: En studie i närhet – mjuk makt  

En studie i närhet – mjuk makt är en dialog mellan Anna Linderstam och Lisa Grip som resulterat i den utställning som nu visas på Landskrona Foto. Närhet är ett ord som relaterar till närvaro och intimitet, men också till avstånd och voyeurism. Linderstam och Grip söker i sitt arbete en djupare kännedom av verkligheten genom att ägna noggrann uppmärksamhet åt den inre erfarenheten. De delar en fascination för dynamiken mellan attraktion och avsky, ömsinthet och brutalitet.

Om Konstnären: Anna Linderstam

Anna Linderstam är konstnär och fotograf, född 1978 i Lund. Hennes arbete kretsar kring transcendens, kroppslighet och närvaro. Hon är utbildad på Högskolan för fotografi i Göteborg, University for Creative Arts i Farnham, England och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Om Konstnären: Lisa Grip

Lisa Grip är konstnär och fotograf, född 1988 i Stockholm. Hon arbetar med fotografi och ljudlös rörlig bild. Med hjälp av sin kamera undersöker hon nära och intima relationer och maktförhållanden däremellan. Lisa Grip är årets Claus Lewenhaupt-stipendiat. Hon är utbildad på Akademin Valand i Göteborg och Konstfack i Stockholm där hon tog sin masterexamen i Konst 2019.En studie i närhet – mjuk makt visas på Landskrona Foto mellan den 4 mars och den 30 april 2023. Vernissage 4 mars kl. 14–17.

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Landskrona Foto

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider

 


Adress/Hitta hit: Tyghuset / Kasernplan, Kavallerigatan 4, 261 31 Landskrona
Telefon: 0418 47 00 00
E-post: INFO@LANDSKRONAFOTO.ORG
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider

Källa: Landskrona Foto