Lödöse Museum - Medeltida liv

Foto:  Ian Schemper, Medeltida nyckelknippa från Lödöse


Museets nya basutställning berättar om det medeltida Lödöse och människorna som en gång bodde där. I utställningen finns föremål som dessa människor lämnat efter sig, och som tillsammans formar spännande och rörande historier om livets små och stora händelser.

Om utställningen: Medeltida liv

Det är just den mänskliga aspekten som är utställningens röda tråd. Genom att lyfta fram personer och viktiga händelser vill man beröra besökaren och skapa intresse och spänning på djupet.

Det medeltida samhället och människornas tillvaro var på många sätt annorlunda från hur vi har det i Sverige idag. Men att vara människa, med allt vad det innebär, är trots allt sig likt. Drömmar, känslor, relationer - allt detta var lika viktigt och verkligt för människorna i Lödöse för 800 år sedan, som det är för oss idag.

Sedan 1990-talet har mycket hänt inom det medeltida forskningsområdet och flera nya arkeologiska fynd har fått en central plats i utställningen.

Att utställningen är kunskapstung med mycket fakta har enligt museichef Christan Mühlenbock gjort gestaltningen extra viktig:

Vi har arbetat en del med teknik men också med dynamik och rytm. Utställningen är indelad i scener där varje scen har sitt temperament. Målet har hela tiden varit att utställningen ska vara tillgänglig och intressant för så många som möjligt."

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Lödöse Museum 

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: Museivägen 1, 463 71 Lödöse
Telefon: + 46 10 441 43 81
E-Post: lodosemuseum@vgregion.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider

Källa: Lödöse Museum