Kungsbacka Konsthall - Urval av utställningar

I utställningen Bortom rådande omständigheter ser vi några av de vardagliga föremål som vi tar för givna och oftast inte reflekterar speciellt mycket över. Det kan vara en sko, en pall, ett bord, en stol eller en liten porslinsfigur.   

Om utställningen: Bortom rådande omständigheter av Theo Ågren

När vardagliga saker fogas samman med mer hantverksmässigt gjorda delar får de en helt annan betydelse i sina nya kombinationer. Objekten bär på berättelser, men de är också en rest av ett samhälle där vi konsumerar alldeles för mycket. Föremålens tidigare praktiska nytta och logiska användning har ändrats och en ny berättelse, som oftast är lite oklar, har skapats.

Verken öppnar upp för det oväntade. De är humoristiska och smått surrealistiska, men de släpper med sin vardaglighet inte kontakten med verkligheten. De är snarare nya förslag på hur relationen mellan människa, objekt och natur kan te sig i en föränderlig samtid. Hur vi tillsammans kan ge oss in i en för oss alla okänd framtid.

Om konstnären: Theo Ågren

Theo Ågren är född 1971 och uppvuxen i Örby, Marks kommun, och bor i Sätila. Han är utbildad vid Kunstakademiet i Trondheim där han tog sin examen 2001.

Theo Ågren visar sin utställning Bortom rådande omständigheter 9 september - 5 november i Kungsbacka konsthall.

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: Borgmästaregatan 6, 434 32 Kungsbacka
Telefon: 0300-834595
E-post: konsthallen@kungsbacka.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
I Kungsbacka Konsthall i Halland kan du se utställningar av internationella, nationella och lokala konstnärer med tyngdpunkt på samtidskonst.
Varje år visas cirka fem utställningar. Tonvikten ligger på samtidskonst och på utställningar som på olika sätt berättar om, analyserar och debatterar det som nu händer i vårt samhälle. 


Källa: Kungsbacka Konsthall