Kulturhuset Stadsteatern - Utställning - Gör det själv

Den 1 mars öppnar utställningen Gör det själv på Kulturhuset i Stockholm. Den presenterar verk från åtta svenska konstnärer som alla har utmanat konstens normer och tagit egna vägar. Deras skiftande stilar och innovativa tillvägagångssätt speglar en gemensam strävan efter frihet och nytänkande. I utställningen visas verk från 1960-talet fram till idag av KjARTtan Slettemark, Moki Cherry, Akay & Olabo, Ragnar Persson, Linnéa Sjöberg, Renate Bauer, Sture Johannesson och Charlotte Johannesson. Utställningen visas 1 mars 2024 - 11 augusti 2024.

Om Utställningen: Gör det själv

Gemensamt för de medverkande konstnärerna är att själva akten att skapa konst blir lika viktig som det färdiga konstverket. För flera av dem vävs livet och konsten samman tills gränsen suddas ut helt. Ett centralt tema i utställningen är friheten att följa sin egen väg och att upptäcka nya möjligheter att skapa själv. Utställningen är en hyllning till de som vågat överge konstens traditionella regler och istället utforskat alternativa vägar.

Gr det sjlv

Verk av Kjartan Slettemark. Utställningen "Gör det själv" på Kulturhuset Stadsteatern. Foto: Leonard Stenberg

- Det här är en grupp konstnärer som utmanat konstens normer och inspirerat andra att följa sin passion. Utställningen visar verk av konstnärer som inte bara har skapat sina egna regler, de har också brutit ny mark och banat väg för en helt ny generation, säger gästcurator Jeanette Steinsland.

Relaterade Länkar

Läs mer

Kulturhuset skapar möjligheter för människors eget skapande, här kan folk utforska sitt självuttryck och sin kreativitet. Maria Patomella, utställningsansvarig på Kulturhuset, understryker utställningens betydelse i relation till det. 

- Här har konstnärer funnit sin egen väg, hittat på omöjliga saker och kunnat vara obegränsade. Gör det själv är en hyllning till det kraftfulla sättet att skapa på, säger Patomella.
Tider: 1 mars 2024 - 11 augusti 2024Adress: Sergelgatan, 111 57 Stockholm
Telefon: 08 - 506 20 200
E-Post: kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se
Till Hemsida
Öppettider: Se hemsida


Källa: Kulturhuset Stadsteatern