Kristinehamns Konstmuseum - Harry Moberg Retrospektiv

Harry Moberg


Under hösten och vintern visar Kristinehamns konstmuseum verk av den lokale konstnären Harry Moberg. Det blir en stor blandning/utställning av både målningar och skulpturer, och besökarna kommer kunna följa Harry Mobergs konstnärliga utveckling. Utställningen visas 7 oktober 2023 – 28 januari 2024.

Om utställningen: Harry Moberg Retrospektiv

Det blir en retrospektiv utställning som blickar tillbaka på en stor konstnär som lämnade oss för bara några år sedan, säger Lena Örtlund, intendent på Kristinehamns konstmuseum.

Relaterade länkar

Läs mer↴

Tillsammans med sonen Jonas Moberg ställer Kristinehamns konstmuseum ut blandade verk från hela Harry Mobergs konstnärliga karriär. Här ryms allt ifrån grekisk mytologi till varma dagar i 50-talets Spanien.

Om konstnären: Harry Moberg

Konstnären Harry Moberg (1927-2018) föddes i Öregrund, Roslagen på den uppländska kusten. Han arbetade både som målare, skulptör och grafiker. Han studerade på konstskolan Académie Libre i Stockholm. 1947 reste han tillsammans med konstnärsvännen Evert Lindfors ner till Marseille, i södra Frankrike för att måla. Där blev han kvar i två år. Det franska landskapet skulle för alltid komma att bli en viktig inspirationskälla för honom. När han var tillbaka i Sverige och gjorde sin militärtjänstgöring gick han i en studiecirkel i teckning och måleri för konstnären Erling Ärlingsson.

Unik möjlighet

De besökare som fastnar för något särskilt verk har i många fall möjlighet att köpa med sig det hem.

- Mycket, men inte allt, kommer att vara till salu. Det är lite ovanligt, men samtidigt väldigt spännande, berättar Lena Örtlund.

Tider: 7 oktober 2023 – 28 januari 2024 


Adress/Hitta hit: Doktor Enwalls Väg 13, 681 37 Kristinehamn
Telefon: 0550-882 00
E-post: infokonstmuseum(at)kristinehamn.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Kristinehamns Konstmuseum