Kristianstads konsthall - Din Konst!

Utställning din konst urval verk Kristianstads kommun konstsamling. Foto: Gert Germeraad


Med utställningen Din Konst! på Kristianstads Konsthall aktiveras Kristianstads kommuns samling av löskonst, insamlad från kommunala verksamheter runt om i kommunen. Genom att använda det praktiska arbetet som grund kan stora delar av samlingen tillgängliggöras för kommunens invånare, som alla äger konsten tillsammans. Utställningen visas 7 oktober 2023 - 31 mars 2024.

Om utställningen: Din Konst

Under utställningsperioden kommer därför arbetet med inventering av konsten att utföras live i utställningsrummet. Vad som vanligtvis sker bakom kulisserna i ett museimagasin visas upp i konsthallen och den konst besökaren möter vid ett tillfälle kan vara helt nya verk veckan efter, beroende på hur arbetet framskrider.

- Med Din Konst! kan vi belysa Kristianstads kommuns konstsamling från olika perspektiv. Vi ordnar visningar som hålls av personal med olika professioner här på museet, såsom intendenter, curatorer, museitekniker, konservatorer och konstskribenter. På så vis får besökare olika vinklar in i konsten de möter, berättar Filippa Forsberg, curator på Kristianstads konsthall och intendent offentlig konst.

Relaterade länkar

Läs mer↴

Förhoppning är att utställningen både ska besvara frågor och ge upphov till vidare nyfikenhet. Vad finns i våra konstmagasin? Vad är det för typ av konst? Lokala konstnärskap, kända och uppmärksammade skånska eller svenska konstnärer samt internationell konst? Stora eller små format, konstverk i olika tekniker som olja, grafik och skulptur, från olika tidsperioder? Tanken är att ge samlingen ett nytt liv genom att hänga om konsten på nya platser samt att ge besökaren möjlighet att se Sin konst! i sin helhet.

Utöver visningar och live-arbete som utförs i konsthallen erbjuds också en föreläsningsserie med fördjupningar inom olika områden såsom hur konsten påverkar oss i offentliga rum, psykologin bakom samlande eller hur man använder semiotik för att tolka bilder.

Tider: 7 oktober 2023 - 31 mars 2024


Adress/Hitta hit: Östra Storgatan 27b, 291 32 Kristianstad  
Telefon: 044-620 19 00 
E-Post: info@regionmuseet.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Regionmuseet Kristianstad