Konstepidemin - Urval av utställningar 2024

konstepideminsdag foto: Bibbi Forsman


Tre konstnärer - Hendrik Zeitler, Konrad Lidén och Sebastian Gatz - bjuder in till tre nya utställningar på Galleri Konstepidemin i Göteborg. Vernissage för deras separata utställningar äger rum den 16 februari mellan 17.00-20.00 under Epidemifredag, och utställningarna pågår till och med den 10 mars 2024.


Hendrik Zeitler tar oss med på en visuell resa genom fjällen med "Abisko 1:1", där han skapar abstrakta och precisa bilder av fjällens skönhet och sårbarhet, och utforskar förändringarna i den subarktiska miljön påverkad av klimatförändringar. Hendrik Zeitler skapar sina fotogram genom att avbilda delar av landskapet direkt på fotopapper på plats, mitt i totalt mörker och skyddat av ett svart tält.


Konrad Lidén presenterar "Allmän plats", en serie verk inspirerade av olika platsgestaltningar i tecknade bilder, utan att vara satta till att utgöra en specifik sammanhängande bild. I utställningen skapar de likväl någon typ av gemensam miljö, oprecist inspirerad av bakgrundsdetaljer från seriealbum. Bitar av någon tecknad plats i allmänhet. Med mjuk skulptur och installation utforskar Lidén kulturellt allmängods och skapar figurativa skulpturer som angriper igenkända berättelser och arketyper.


Sebastian Gatz är arkitekt, konstnär och utbildad bilmekaniker, som arbetar i skärningspunkten mellan konst, arkitektur och teknologi. Hans utställning "Transmundane Confusion" tematiserar andlig förvirring genom skulptur: Västvärlden – hungrig efter andlig tillväxt / trött på en överrationell vetenskaplighet som gränsar till det irrationella självt – vänder sig till Öst och sin egen förkristna historia för att finna nya sätt att vara.


Relaterade länkar
Adress/Hitta hit: Konstepidemins Väg 6, 413 14 Göteborg
Telefon: 031-82 90 90
E-Post: info(at)konstepidemin.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Konstepidemin