Konstepidemin - Urval av utställningar

Mytologi, minnesfulla linjer och marmor är teman för Galleri Konstepidemins tre nya utställningar som pågår till och med 22 oktober. På fredag den 29 september öppnas utställningarna med vernissage under Epidemifredag.

I Galleriets stora och lilla rum visas "Broken Wings / Promised Land" av Johan Ibrahim Adam. Konstnären delar med sig av en bild- och formvärld som förvränger och förenar mytologi, politik och postkolonialt arv genom måleri, glas, skulptur och textila arbeten. I det inre rummet av galleriet ser vi norska konstnären Merete Lassens utställning "Line up". Lassen har tagit inspiration från detaljer i Göteborgs stadsbild. Genom små detaljer, färger och linjer pusslar hon ihop kompositioner som väcker minnen och berättelser till liv.

Nere i Bergrummets unika utställningsrum får vi slutligen uppleva utställningen "Röda Dagar" av Lisa Holmgren. Konstnären har arbetat storskaligt i stuckmarmor, ett italienskt 1600-talshantverk som efterliknar marmorstenen och dess ådringar. Genom att lära sig traditionella tekniker utforskar hon konsthistorien och gestaltar hur tematik och material förblir relevanta efter århundraden.

Vernissage under Epidemifredag

  • 29 september
  • 17.00-20.00
  • Galleri Konstepidemin
Övrig Information 

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: Konstepidemins Väg 6, 413 14 Göteborg
Telefon: 031-82 90 90
E-Post: info(at)konstepidemin.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Konstepidemin