Haninge Konsthall - Utställning - Anna Linder

 Utställningen Colere på Haninge konsthall tillägnas Emmy, syster till konstnären Anna Linders mormor. Emmy gick bort nyligen, men var länge Anna Linders länk till platsen Laisheden i Sorsele kommun, Västerbottens inland. Laisheden var ett så kallat ”kronotorp”, tidigare även kallat “odlingslägenhet”. Utställningen visas 3 februari 2024 - 28 mars 2024.


Colere_still_2

Om utställningen: COLERE - till minne av Emmy

I utställningens titel Colere sammanförs ordets latinska ursprung i betydelsen bebo, besöka, utöva, vakta och respektera med franskans colère, som idag betyder vrede och ilska. Det är just med blandade känslor – kärlek och vrede, tacksamhet och sorg – som Anna Linder under många år återvänder till platsen för att dokumentera de spår av tidigare liv som trots allt finns kvar. På platsen växer fortfarande blommor som vittnar om en tidigare trädgård. Men naturen tar sakta tillbaka platsen, där huset förr stod växer nu björkarna. 

Relaterade länkarAdress/Hitta hit: Poseidons Torg 8, 136 46 Handen 
Telefon: 08-606 85 93
E-post:
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderKonsthallen i Haninge kulturhus visar fem utställningar per år med samtidskonst samt även visningar och verkstad för barn och unga samt olika typer av dialog runt den offentliga konsten.

Konsthallen deltar även i arbetet med kommunens konst på offentliga platser, både i tillfälliga projekt och med permanenta installationer.


Källa: Haninge Kommun