Halmstads Konsthall - Urval av utställningar

Halmstads Konsthall en del av Stadsbiblioteket 


Halmstads konsthall visar konstnären Gittan Jönsson. Coronapandemin, Metoo, miljöproblem och attentatet på Utöya är några av de händelser och samhällsfrågor som hennes konst kretsar kring.

Om utställningen: We are all astronauts on a spaceship called Earth av Gittan Jönsson 

Gittan Jönsson har varit verksam som konstnär sedan 1970-talet och alltid varit engagerad i samtidens politiska frågor. Hon arbetar i många olika tekniker som måleri, teckning, porslin, textil, musik och installation, och verken kretsar ofta kring ämnena miljö, klass och maktförhållanden.

– Gittan Jönsson är en av samtidskonstens viktigaste röster. Det är viktigt att Halmstads konsthall är en arena för olika kommentarer till samhällsdebatten, säger Erika Danker, intendent för utställningar i Halmstads kommun.

Ämnena klimat och miljö lyfts bland annat i verket Brantevik 2121 där platsen som hon bor på skildras liggande under vatten om hundra år. I original från den nya serieboken Panik i brevlådan, visas vardagsreflektioner på isoleringen under pandemin. Utställningen visar också bland annat verken Requiem för Utyöa, och den tredelade målningen Förförelse - Makt som är en kommentar till Metoo.

Tider: 9 september - 7 november 2023

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: Axel Olsons gata 3, 302 27 Halmstad
Telefon: 035-13 94 44
E-Post: halmstadskonsthall@halmstad.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Källa: Halmstads Konsthall