Höganäs Konsthall och Museum (KKAM Höganäs) - Utställning - Jens Fänge

Fänge , Pojkar


Det är med lika delar glädje som med spänning som KKAM Höganäs under sommaren 2024 presenterar en utställning med Jens Fänge. I grunden är Jens Fänge en egensinnig målare som via en säregen collageteknik bygger upp drömska världar med djur, växlighet och gestalter i arkitektoniskt osäkrade rum. Tonen konstnärskapet är jordig, exakt och återhållen, lätt surrealistisk. Utställningen visas 15 juni 2024  - 1 september 2024.


Nu är vi dock i Höganäs och då är det keramik som gäller! I enlighet med KKAMs strategi om att öppna Ateljén för gästprojekt har Jens Fänge bjudits in för att under ett antal veckor utmanat sig själv (och Konsthallen) med en svit skulpturer och reliefer. Resultatet av vistelsen är över förväntan: tonen i verken är välbekant, men konstnärskapet tar ett nytt steg och Jens Fänge kan vara stolt!

Skiss Fänge


Jens Fänge (f.1965) bor och är verksam i Stockholm. Fänge utbildade sig på Hovedskous målarskola och HDK Valand och har sedan dess ställt ut och är representerad på en mängd olika prestigefulla institutioner och gallerier runt om i världen.


Relaterade länkar


Adress/Hitta hit: Polhemsgatan, 263 37 Höganäs
Telefon: 042-34 13 35
E-Post: hoganas.museum@telia.com
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Höganäs Konsthall och Museum