Gotlands Museum

Foto: Gotlands Museum,
Adress/Hitta hit: Strandgatan 14, 621 56 Visby
Telefon: 0498 29 27 00
E-Post: info@gotlandsmuseum.se
Till Hemsida
Öppettider: se hemsidan
Gotlands Museum erbjuder utställningar, skolpedagogisk verksamhet, seminarier, föreläsningar, visningar, vandringar med mera. Museet bedriver också uppdragsverksamhet inom arkeologi, byggnads- och landskapsvård samt driver ett bokförlag, Fornsalens förlag, som bland annat ger ut årsboken Gotländskt arkiv.  

Gotlands Museum tillgängliggör Gotlands konst, historia samt natur- och kulturarv för gotlänningar och besökare från hela världen. Museet drivs av Föreningen Gotlands fornvänner och består av det kulturhistoriska museet Fornsalen, Gotlands Konstmuseum, Visby ruiner samt museigårdarna Norrbys, Kattlunds och Petes. Varje år besöker drygt 350 000 personer något av museets besöksmål.

Region Gotland med Gotlands Museum går med i SPOK

SPOK som står för ”Samtida produktion och konsumtion” är en plattform för produktion som syftar till att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri. SPOK vill verka för en utveckling av lokal produktion i hela Sverige och i förlängningen en mer lokal konsumtion.

Nu har Gotland valt att haka på tåget genom bildandet av en egen lokal hub. Medlemskapet i SPOK innehas av Region Gotland med Gotlands Museum, Tillväxt Gotland och initiativtagaren Svensk Form Gotland som samarbetspartners.

Via den digitala plattformen www.s-p-o-k.se kan designers, formgivare, arkitekter, scenografer, kostymörer och andra formutövare hitta tillverkning i sitt närområde.

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Gotlands Museum


Källa. Gotlands Museum