Göteborgs Konsthall - CIBCA - forms of the surrounding futures

Orphan Dance av Osías Yanov är ett av sju verk som visas på Göteborgs konsthall under biennalen. Foto: Osías Yanov


Lördagen den 16 september öppnar forms of the surrounding futures, den tolfte upplagan av GIBCA, Göteborgs Internationella Konstbiennal, curerad av João Laia. På konsthallen får publiken möta sju spännande samtidskonstnärer som iscensätter mångfacetterade och möjliga framtider.

– I utställningen möter vi sju konstnärer vars mångskiftande verk omsluter besökaren och skapar en hög grad av sinnlig upplevelse i rummet. Årets biennal anammar ett vidgat queerbegrepp och curator João Laia påminner oss om att lyfta blicken för att se andra möjliga framtider genom att framhäva normkritiska förhållningssätt till livet. Det är ett inspirerande budskap, mitt i vår krisande nutid, säger Amanda Hansson, projektledare för GIBCA på Göteborgs Konsthall.

João Laias curatoriska koncept har kretsat kring hur breddade perspektiv på vår nutid kan förmedla alternativa berättelser – och människans förmåga att föreställa sig andra framtider. Biennalen omfattar 25 konstnärskap, vars verk är utspridda på flera platser i staden, men intimt hör samman. Individuell mångfald och oliktänkande har varit en utgångspunkt i arbetet och verken flätas samman i en kollektiv scenografi.

Sju internationella samtidskonstnärer

Göteborgs Konsthall är stolt samarbetspartner till Göteborgs Internationella Konstbiennal, som idag är en av de viktigaste arenorna för samtidskonst i Sverige. Här visas sju av biennalens konstnärer: Tarik Kiswanson, Guadalupe Maravilla, Outi Pieski, P. Staff, Iris Touliatou, Ana Vaz och Osías Yanov, mellan 16 september–19 november 2023. I utställningen samsas bland annat skulpturer, videoverk, bildessäistik och doftkomposition.

Vernissage lördagen 16 september

Utställningen inleds med en vernissage på GIBCA:s alla utställningsplatser.

Här kan du ta del av Göteborgs Konsthalls vernissageprogram.

Övriga arenor för biennalen är Röda Sten Konsthall, Stadsbiblioteket Göteborg och Hammarkullen Konsthall. Röda Sten Konsthall är huvudman för Göteborgs Internationella Konstbiennal.

Ta del av GIBCA:s fullständiga program här.

Relaterade länkar

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider


Adress/Hitta hit: Götaplatsen 7, 412 56 Göteborg
Telefon: + 46 31 368 34 61
E-Post: goteborgs.konsthall(at)kultur.goteborg.se
Till Hemsida
Öppettider: Se hemsida


Källa: Göteborgs Konsthall