Eksjö Museum - Våren 2023

Foto: Brokiga bilder med Stina Wirsén


Mattor, mattor

11/3 – 30/4. I samband med Riksvävarnas årsmöte i Jönköpings län visas en utställning på Eksjö museum med vävda mattor i egen design samt nya mattor med inspiration från gamla. Traditionen att väva trasmattor har gått i arv från generation till generation sedan 1800-talet och trasmattan är fortfarande en av våra mest omtyckta textilier. Varje matta bär i sina ränder berättelser och minnen. En trasväv var också ett sätt att ta vara på material som inte kunde användas till något annat. Samarrangemang med Handvävare i Jönköpings län. 

Stina Wirséns brokiga bilder 

15/4 – 3/9. En utställning som tar avstamp i illustratören och författaren Stina Wirséns bilderböcker. Möt de brokiga bilderna och utforska berättelserna genom roliga lekmiljöer, skulpturer och abstrakt konst. Utställningen fokuserar på lek och interaktivitet och barns möte med konsten. Utställningen rymmer valda original från 30 år av bilderboksskapande, från Rut & Knut till helt nya bilder. 

De fem sinnena

13/5 – 24/9. Ett omtyckt motiv i konsthistorien är allegoriska skildringar av de fem sinnena. Hörseln symboliseras av ett musikinstrument, doften av en blomma och så vidare. Även inom

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Eksjö Museum

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider


Adress/Hitta hit: Österlånggatan 31, 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-361 60
E-Post: museum@eksjo.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Eksjö museum