Eddahallen - Van Gogh Alive

Upphovsrätt: Grande Experiences


Över 3000 inspirerande bilder som förvandlar väggar, golv och tak till ett konstverk är det besökare får uppleva när multisensoriska utställningen Van Gogh Alive gästar Skellefteå och Eddahallen i sommar. En unik möjlighet att uppleva den världskända konstnären Vincent van Goghs konstnärskap på ett helt nytt sätt. Utställningen pågår från den 2 juni -27 augusti.

Van Gogh Alive

Vincent van Goghs verk har visats och uppskattats runt om i världen i över 100 år – men aldrig så här. Van Gogh Alive, producerad av Grande Experiences, är en digital konstupplevelse med levande grafik och musik som stimulerar alla sinnen, och där målningarna får liv genom projektioner i stor skala med livfulla detaljer.

I utställningen går besökaren in i Van Goghs bildvärld, fylld av ljus, färg och ljud.

Van Gogh Alive har upplevts av miljoner besökare runt om i världen, och i sommar hoppas den bli en dragare till Skellefteå.

Vi ser fram emot att få välkomna ytterligare en spännande konstupplevelse till Skellefteå under 2023”, säger Maria Broman, VD Visit Skellefteå. ”Med Van Gogh Alive vill vi bidra till att stärka Skellefteås attraktivitet för både invånare och besökare. Utställningen blir en reseanledning och ett bra komplement till vårt övriga kulturutbud”, fortsätter Broman.

Utställningen riktar sig till en bred målgrupp, såväl vuxna som barn. Samtidigt som den uppskattats av konstintresserade så har den tack vare sin multisensoriska upplevelse också mottagits väl av besökare som vanligtvis inte besöker konstinstitutioner. Utställningen erbjuder besökaren en upplevelse som aktiverar alla sinnen. Detaljerade bilder flödar genom massan av projektorer och slås samman med digitalt surroundljud och dofter som väcker känslan av den franska landsbygden.

Efter att ha förtrollat över 8.5 miljoner människor och haft utsålda stopp över hela världen, inklusive London, Rom och Sidney, är vi oerhört glada att nu ta utställningen Van Gogh Alive till Skellefteå sommaren 2023. Detta är en oförglömlig kulturell upplevelse för hela familjen”, säger Bruce Peterson, ägare av Grande Experiences.

Den spektakulära världsturnerade utställningen kommer nu äntligen till Skellefteå och Eddahallen.

Vi är glada att återigen få presentera en världsutställning i Skellefteå”, säger Stefan Papangelis, VD Nordic Exhibitions & Events, som är den svenska arrangören. ”Vi har tidigare ställt ut Titanic och Dinosaurs med stor framgång, nu ser vi fram emot att få öppna Van Gogh Alive. Skellefteå har ett bra geografiskt läge med ett stort upptagningsområde i kombination med en engagerad kommun och destinationsbolag. Vi hoppas att vi ska bidra med att locka många turister till sommaren”, fortsätter Stefan.

Läs mer om Van Gogh Alive på www.vangoghalive.seKälla:  Nordic Exhibitions & Events Ltd