Ebelingmuseet - Utställning - Mia E Göransson

Genom olika gjuttekniker söker Göransson specifika variationer av ytor och form, främst i porslin och med både traditionella som mer artificiella uttryck. Det ger en spelplan för associationer. Utställningen visas 17 februari 2024 - 21 april 2024.

Om utställningen: ”Before and after science” - en fauna i porslin

”Ny natur” är ett tema som Mia E Göransson har arbetat med under 25 år och då främst genom installationer av keramiska formelement som landskap och i stilleben. En natur som är såväl urban som vild och som under åren har kommit att bli alltmer surrealistisk med fabricerad karaktär.

Fotograf / KällaMia E Göransson

Relaterade länkar

Läs mer

Titeln Before and after science* syftar på före och efter kunskap, om att arbeta utifrån normer för att sedan släppa tyglarna och fortsätta rent intuitivt.

Genom olika gjuttekniker söker Göransson specifika variationer av ytor och form, främst i porslin och med både traditionella som mer artificiella uttryck. Det ger en spelplan för associationer. Porslinet och speciellt benporslinet är svårarbetat och utmanande och materialet har enligt Göransson gäckat henne alltsedan hon kom i kontakt med det när hon besökte Gustavsbergs porslinsfabrik på 90-talet. 

Fotograf / KällaMia E Göransson

Om konstnären: Mia E Göransson

Mia E Göransson är född 1961 i Stockholm, uppvuxen i Linköping och nu bosatt och verksam i Gustavsberg. Efter sin examen på Konstfack i Stockholm har Göransson etablerat sig som en av Nordens mest uppmärksammade keramiker. Hon är välrepresenterad i samlingar både i Sverige och internationellt, bland annat på Nationalmuseum, Röhsska museet, Malmö Konstmuseum och The National Public Art Council, UK. 
Tider: 17 februari 2024 - 21 april 2024.Adress/Hitta hit: Eskilstunavägen 5, 644 32 Torshälla
Telefon: 016-710 73 05
E-Post: ebelingmuseet@eskilstuna.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Källa: Eskilstuna Kommun