Dansmuseet - Utställning - Snurr

Foto: Dansmuseet, Stockholm


Välkommen till SNURR, en utställning om dansens grundrörelse. Planeter, karuseller, djur och människor – överallt snurras det. Inte minst inom dans. Utställningen visas 25 november - 1 september 2024.

Om utställningen: Snurr

Från dervischernas heliga virvlande till balettens ikoniska piruetter, från breakdance och voguing till folkliga och rituella danser. Dansmuseets nya utställning tar ett grepp om något ogripbart, nämligen snurrandet. Med roterande kostymer, projektioner, filmklipp, och virvlande mobiler i taket är utställningen också en hyllning till dansen som sådan.

Relaterade Länkar

Adress/Hitta hit: Drottninggatan 17, 111 51 Stockholm
Telefon: 08-441 76 51
E-Post:
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderDansmuseet i Stockholm är ett museum som rymmer så mycket mer än namnet säger. Det är ett museum för dans, teater, utställningar, foto och bildkonst, ett mångkulturellt museum med rika samlingar från Asien och Afrika.

Det är en kulturell mötesplats mitt i hjärtat av Stockholm som bjuder på en rik programverksamhet med föreställningar, kroki med modell i rörelse, filmserier om dans nonstop och som vissa söndagar varje vår och höst inbjuder dig till att komma och ta ditt första danssteg. 

Museet har en butik med presenter för stora och små och Bistro Rolf de Maré som serverar fransk och svensk mat.

Missa inte den digitala rundvandringen:  https://www.google.com/maps/@5...Källa: Dansmuseet