Dansmuseet - En TUFF TUFF resa

Foto: Dansmuseet Stockholm 


Upp på scenen och ut i världen! Välkommen till En TUFF TUFF resa, Dansmuseets nya familjeutställning! På ett lekfullt sätt berättar utställningen om livet på turné och bakom scenen för hundra år sedan. Hur glatt var egentligen det glada 1920-talet? Hur såg vardagen ut för dansare ute på turné? Välkommen till en värld där det stora har blivit litet och det lilla har blivit stort!

Om utställningen:  En TUFF TUFF resa   

Utställningen vänder sig både till barn och vuxna. Det äventyrliga livet på turné gestaltas i utställningen med hjälp av brädspel, utklädningskläder, en uppbyggd tågkupé och en 15 meter lång miniatyrtågbana. Utställningen har ett dubbelt tilltal, både till barn och vuxna, och uppmuntrar med sin analogt interaktiva form till gemensam lek såväl som lustfyllt utforskande. Utställningen berättar om dansarlivets alla sidor - glädje och kamratskap, makt, röst och död.

Utställningen handlar om de okända dansarnas liv i det välkända kompaniet Svenska Baletten (Ballets Suédois). I historieskrivningen är det främst de manliga bildkonstnärer som kompaniet samarbetade med som har lyfts fram (Fernand Léger, Nils Dardel, Francis Picabia m fl). Nu vill vi i stället berätta om det vardagliga slit som låg bakom de avantgardistiska scenkonstföreställningarna.

Relaterade länkar

En TUFF TUFF resa

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider


Adress/Hitta hit: Drottninggatan 17, 111 51 Stockholm
Telefon: 08-441 76 51
E-Post:
Till Hemsida
Öppettider se hemsidan


Källa: Dansmuseet