Bror Hjorths Hus - Utställning - Lotta Geffenblad

Bild: Lotta Geffenblad, ur "Vi är monsterbarn"(2020)


Bror Hjorths Hus visar originalbilder från flera av bildboksillustratören Lotta Geffenblads uppskattade böcker. Eftersom Geffenblad arbetar både analogt och digitalt med sina bilder, skiljer sig originalen ibland en hel del från de färdiga bokillustrationerna. Bilderna visas i en lekfullt gestaltad och färgstark utställningsmiljö. Utställningen visas 23 mars-2 juni 2024.

Om utställningen: Lotta Geffenblad Originalillustrationer

Lotta Geffenblad (f. 1962) är författare och bilderboksillustratör. Hon började sitt yrkesliv som animatör och har behållit en del av animatörens arbetssätt när hon skapar sina bildböcker. Bilderna är uppbyggda i lager, både fysiska och digitala. I en och samma bild blandar hon också analogt tecknande, målande och kollagearbete med kreativt digitalt skapande i Photoshop. Det som visas i utställningen är Geffenblads analoga originalbilder och skiljer sig ibland en hel del från hur illustrationen ser ut i de tryckta böckerna.


Originalillustration av Lotta Geffenblad till boken Tora och Tytte motionerar 2023 Tora och Tytte dansar

Bild: Lotta Geffenblad, originalillustration till "Tora och Tytte motionerar" (2023).

 

Relaterade länkar

Läs mer

Varje bok är värd sin egen stämning tycker Lotta Geffenblad och hon gillar att överraska sig själv och pröva sig fram till nya stilar. Därför varierar utseendet på bilderna från bok till bok.
Adress/Hitta hit:
Norbyvägen 26 752 39 Uppsala
Telefon: 018-567030
E-Post: info@brorhjorthshus.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderKälla: Bror Hjorths Hus