Bror Hjorths Hus - Urval av utställningar

Foto: Bror Hjorths Hus


Med grunden i graffitimåleri har Jonathan Josefsson OLLIO (född 1978) experimenterat sig fram i sitt konstnärskap. Idag jobbar han med många olika material, tekniker och uttryck. I utställningen ”Evigt sökande” blandas tuftade mattor med måleri på duk och en unik väggmålning. Utställningen invigs 9 september och pågår t o m 15 oktober. 

Om utställningen: Evigt sökande av Jonathan Josefsson OLLIO

Graffitimåleriets snabbhet, färgrikedom och variation framgår tydligt i Jonathan Josefssons arbeten. Arbetet är lekfullt och improviserat, men med en idé om slutresultatet. Sedan utbildningen på HDK-Valand i början av 2000-talet har OLLIO gjort tuftade mattor med samma utgångspunkt och tillvägagångssätt. I utställningen blandas dessa textila uttryck med målningar. Dessutom gör OLLIO en målning direkt på museets konsthallsvägg. 

Utomhusmåleriet är fortfarande en stor del av OLLIOs konstnärskap och något som han ofta gör både i form av offentliga uppdrag och på eget initiativ för sin egen skull. Vissa platser återkommer han till flera gånger om året. Det är en del av konstnärskapet som är svårt att visa i utställningsform. Därför ger OLLIO, på eget förlag, ut böcker där han dokumenterat sina väggmålningar. 

Utställningen invigs på Kulturnatten, då Jonathan Josefsson också ger en visning och håller en graffitiworkshop.

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettider


Adress/Hitta hit: Norbyvägen 26 752 39 Uppsala
Telefon: 018-567030
E-Post: info@brorhjorthshus.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider

Bror Hjorths Hus är ett konstnärsmuseum i Uppsala inrymt i Bror Hjorths tidigare bostad och ateljé. Förutom Bror Hjorths konst, visas utställningar med andra konstnärer i en tillbyggd konsthall. Museet har också en museibutik och kafédel.

Oavsett om du kommer för att se Bror Hjorths konst, någon av de tillfälliga utställningarna i konsthallen, delta i konstskola eller lyssna på ett föredrag eller konsert hoppas Bror Hjorths Hus att du lämnar huset med en känsla av att du upplevt något utöver det vanliga.

Bror Hjorth (1894-1968) räknas som en av de stora modernisterna i svensk konst, lika mycket målare som skulptör och dessutom en skicklig tecknare. Hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet.

Med sina många målningar, skulpturer, reliefer och teckningar ger museet en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Källa: Bror Hjorths Hus