Botkyrka Konsthall - Utställning - Stå där det känns

Botkyrka Konsthall. Foto: Hanna Ukura


I höstens 2023:s utställning på Botkyrka Konsthall, Stå där det känns, möts fyra konstnärer i ett poetiskt utforskande av relationen mellan plats och tillhörighet. Här ifrågasätts förvrängda minnen och givna sanningar som påverkar hur en identitet och självbild formas. Utställningen visas 18 november 2023 – 23 mars 2024.

Om utställningen: Stå där det känns

Stå där det känns för samman skulpturer, installation, film och fotografier. Tematiken i verken belyser gränsdragningar och pendlar mellan offentlighetens blick och de intima dialogerna som uppstår i dolda rum. Vilka spår blir bestående, vilka gester och material ekar kvar i kropp och minne?

Relaterade länkar

Läs mer↴

Utställningen är ett initiativ av Philip Dufva som har bjudit in konstnärerna Sofia Aedo Zahou, Mourad Kouri och Nicole Newsha Khadivi som alla har rötter i Botkyrka. Deras arbeten lyfter ett komplext samspel mellan plats, historia och omgivningens givna strukturer.

Curator: Philip Dufva i samarbete med Botkyrka konsthall.

Medverkande konstnärer: Sofia Aedo Zahou, Philip Dufva, Nicole Newsha Khadivi, Mourad Kouri

Sofia Aedo Zahou är en Stockholmsbaserad filmregissör och stillbildsfotograf, med rötter i Chile och Grekland. Sofias tidigare kortfilmsverk består av filmerna Mansa: An Ode to Self Exploration (2020), A Bath In My Mothers Womb (2022) och In Unfamiliar Tongues (2023). Hennes stillbildsverk har även tidigare ställts ut på Fotografiska i Stockholm.

Philip Dufva är född i Stockholm och bor i Köpenhamn. Philip tog sin masterexamen från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 2023. Han har deltagit i flera grupp- och separatutställningar de senaste fem åren, bland annat på Örebro konsthall och Detroit Stockholm.

Nicole Newsha Khadivi är en svensk-iransk konstnär och filmskapare. Hon studerar för tillfället sista året av sin master i fri konst på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Nicole har tidigare ställt ut på bland annat Marabouparken konsthall, Färgfabriken, Art Lab Gnesta, Accelerator, Goethe Institutet, och även internationellt i Tyskland och Irland.

Mourad Kouri är född i Montreal, Kanada. Han bor och är verksam i Stockholm. Kouri har en kandidatexamen i fri konst från Concordia University i Montreal och en masterexamen i fri konst från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, samt en kandidatexamen i filosofi från Södertörns högskola, Stockholm. Han har ställt ut både nationellt och internationellt och i Uppsala finns också det offentliga konstverket, Att stapla en linje (2022).

Tider: 18 november 2023 – 23 mars 2024Adress/Hitta hit: Fittjavägen 14, 145 51 Norsborg
Telefon: 072 – 596 62 84
E-Post: botkyrkakonsthall@botkyrka.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettiderBotkyrka konsthall är en plats för samtidskonst, utställningar i Fittja, norra Botkyrka. Här delar Konsthallen nya lokaler med Fittja bibliotek och verkar för att vara en del av lokalsamhället samtidigt som de knyter an till ett större konstfält.


Källa: Botkyrka Konsthall