Borås Konstmuseum - Max Gustafson, Charlotta Hammar

Upphovsrätt: Max Gustafsson, Digitalt avlopp


Borås Konstmuseum slår upp portarna och öppnar museets ovanvåning med inte mindre än två vernissage. Den 15 april 2023 öppnar två utställningar av skilda slag på Borås Konstmuseums ovanvåning. Det blir politisk satir av serietecknare Max Gustafson och manipulerade analoga färgfotografier som behandlar människans bristfälliga krisberedskap av Charlotta Hammar.

Om utställningen: Charlotta Hammar - Sound of Sirens

Charlotta Hammars fotografier bär på någonting oemotståndligt och dubbelbottnat. Vid första anblicken möts vi av fridfulla, idylliska scenerier gestaltade i en tilltalande regnbågspalett, men plötsligt slår det förföriska över till att representera något förgiftat och vi förstår att det är lugnet före stormen vi bevittnar. Hammar utforskar och låter frågor om existentiella hot, osäkra framtidsscenarier och människans bristfälliga krisberedskap gestaltas genom manipulerade analoga färgfotografier, där betraktaren på samma gång blir ställd inför verklighet och fiktion.

Om utställningen: Max Gustafson - Samtidspsykos! - Mentala psykbryt i en digital tid

Max Gustafsons satirteckningar speglar med vass skärpa samtidsaktuella frågor om samhälleliga strukturer och maktordning. De kritiska serierna är ofta djupt politiska och besitter en ironiserande och slagkraftig spännvidd. Utställningens huvudtema är vår digitala samtid och människans upptagenhet runt denna gestaltas ofta i dess urspårade absurda form.

Vernissage

Utställningarna öppnar lördagen den 15 april 2023, kl 13.00.

Relaterade Länkar

Fler utställningar från Borås Konstmuseum

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: P.A. Halls Terrass 4, 501 15 Borås
Telefon: 073-432 73 86
E-Post:
Till Hemsida


Källa: Borås Konstmuseum