Bonniers Konsthall - Tarik Kiswanson

Tarik Kiswanson, Nest, 2020, Av: Vinciane Lebrun, Upphovsrätt: Tarik Kiswanson, (Bild beskuren) 


Bonniers Konsthall är stolta över att presentera konstnären Tarik Kiswansons hittills största separatutställning i Sverige våren 2023.

Tarik Kiswansons konstnärliga praktik innefattar skulptur, skrivande, teckning, performance och videoverk som utforskar ämnen relaterade till minne, arv, tid och tillhörighet. Föreställningar om rotlöshet, pånyttfödelse och förnyelse utgör kärnan i hans praktik. Ett centralt tema i utställningen på Bonniers Konsthall, som innehåller flera nyproducerade verk och ett urval signifikanta tidigare arbeten, är föreställningen om levitation, som här utforskas i fysisk mening och som ett psykologiskt sinnestillstånd.

Kiswanson växte upp i en palestinsk familj som i exil från Jerusalem flydde till Nordafrika och senare till Jordanien, innan de slutligen anlände till Halmstad i början av 1980-talet. Han studerade konst i London och bor och arbetar i dag i Paris. Kiswansons dubbla kulturella arv präglar hela hans konstnärskap. Hans verk reflekterar ofta över diasporans fragmenterade identiteter och undersöker det som över generationer går förlorat och det som förvärvas genom migration.

Min identitet har definierats av flera kulturer, mina abstrakta verk bottnar i min egen bakgrund som en första generationens invandrare som har formats av förskjutningens efterverkningar. I hela mitt liv har jag använt skulptur och skrivande för att utforska de övergående tillstånden och mellanrumstillstånden i människans villkor. – Tarik Kiswanson

Relaterade länkar

Läs mer om utställningen här
www.tarikkiswanson.com

Övrig Information

Kontrollera alltid med hemsidan för aktuella utställningstider och öppettiderAdress/Hitta hit: Torsgatan 19, 1

13 21 Stockholm
Telefon: 08-736 42 55
E-Post: info@bonnierskonsthall.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider
Källa: Bonniers Konsthall