Askersunds Konsthall - Utställning - Andreas Varro

Vernissage och start på utställningen ”DYSTOPIA” av Andreas Varro på lördag 17 februari.  Dystopia handlar om den moderna människan och samhället och är en utställning som provocerar och väcker mycket tankar och ger insikter. Den prisbelönte bildkonstnären Andreas Varro lyfter utmaningen det innebär att leva i den digitala världen. Utställningen visas 17 februari 2024 - 23 mars 2024. 


Meta Love 2022 Ont i brstet livet knns trist jag nskar att jag vore ngon annanstans kanske i en annan vrld Frsvinnande krlek bleka samtal utan kraft att frndra oligarker rdda mig Med vidppna gon matar mig med skrp

Meta Love, 2022: Ont i bröstet, livet känns trist; jag önskar att jag vore någon annanstans, kanske i en annan värld? Försvinnande kärlek, bleka samtal, utan kraft att förändra; oligarker, rädda mig! Med vidöppna ögon, 'matar' mig med skräp...

Om utställningen: Dystopia 

I verken ställs inspiration från myter och renässansen mot trendig popkultur och den hypermoderna livsstilens krav på omedelbar tillfredsställelse. Människans kamp i mörkret vänds mot vårt eviga sökande efter ljus och hur vi så ofta söker det på fel ställen.

Relaterade Länkar

Läs mer

Andreas Varro har valts ut som en av världens bästa digitala konstnärer av Lützers Archive och har fått över 60 prestigefyllda nationella och internationella utmärkelser. Hans arbete representerar mänskligt beteende genom satirkonst. Han använder konventionella metoder för att skapa rekvisita och konstruera scener och fotografering för att fånga och manipulera bilder med hjälp av digital teknik. 

Om konstnären: Andreas Varro

Andreas Varro är utsedd till en av världens bästa digitala konstnärer av Lützens Archive. Han har mottagit närmare 60 nationella och internationella prestigefyllda utmärkelser, däribland från International Photography Awards tre år i rad, Prix de la Photographie Paris och italienska Siena Creative Awards. 

Utmärkelserna gör honom till en av Sveriges mest prisbelönta fotokonstnärer. Han har synts i media/publikationer från New York till Hong Kong och uppmärksammats av varumärken och magasin som Hasselblad, Noblesse China och Campaign London.

Läs mer här: www.andreasvarro.com
Tider: 17 februari 2024 - 23 mars 2024Källa: Askersunds Konsthall