Artipelag

Artipelag. Foto: Jean-Baptiste Béranger
Adress/Hitta hit: Artipelagstigen 1, 134 40 Gustavsberg
Telefon: 08-570 130 00
E-Post: info@artipelag.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Artipelag är en världsunik mötesplats där utställningar, kulturella aktiviteter, arkitektur, musik, eventmöjligheter, svensk design och god mat lever sida vid sida med den vackra skärgårdsmiljön. Artipelag är beläget på Hålludden som ligger på Värmdö, ca 20 min med bil från Stockholms city. Byggnaden omfattar 10 220 kvm och är varsamt placerad bland tallar och klippor med storslagen utsikt över Baggensfjärden. Artipelag är ritat av den framlidne arkitekten Johan Nyrén.  Artipelag var 2017 års vinnare av Stora Turismpriset och fick 2019 utmärkelsen ”Årets konditori” av White Guide.

Artipelag har tillsammans med Wanderword skapat en av världens första interaktiva konstvandringar, där man kan få information om verken och konstnärerna uppläst via mobilen. Lösningen finns tillgänglig att testa i Artipelags permanenta utställning “Skulptur i Natur”.

Ta med dina hörlurar och din telefon och njut av en rundvandring i Artipelags vackra skärgårdsnatur i din egen takt och få sedan guidning av konstnärer och konstverk när du så önskar . Skulptur i Natur har nu gjorts tillgänglig alla dagar i veckan, och du kan starta när och var du vill. Du har även möjlighet att lyssna på reflektioner kring konsten. Det behövs ingen app, allt du behöver för att komma igång är att köpa tillgång till audioguiden via Artipelags webshop.Källa: Artipelag