Arbetets Museum - Dokfotosalong 2024

Foto: Marcus Eriksson


Arbetets museums årliga Dokfotosalong är tillbaka med ett nytt spännande tema: "Tidsresor". För åttonde året i rad kan fotografer från hela landet söka till salongen, som slår upp portarna under Kulturnatten i Norrköping i höst. Ansökan är öppen från 15 mars till och med 2 maj.

Om Dokfotosalongen

Alla har en berättelse som är värd att berätta. Genom Dokfotosalongen vill Arbetets museum uppmärksamma den dokumentära bilden och erbjuda en plattform för alla, oavsett om du är professionell fotograf eller amatör.

De bidrag som går vidare till salongen väljs ut av en jury bestående av representanter från Arbetets museum samt inbjudna experter. Bilderna är anonymiserade när juryn gör sitt urval.

Relaterade Länkar

Läs mer

Årets tema: Tidsresor Som vanligt är det besökare till förra årets Dokfotosalong som fått lämna förslag till årets tema. Temat valdes ut bland över hundra inkomna förslag.

– Vi lever i en omvälvande tid där omvärlden och inte minst fotomediet står inför stora förändringar. Det är svårt att sia om hur framtiden kommer att se ut om bara några år. Samtidigt ser vi ett stort intresse för vår historia. Med temat "Tidsresor" vill vi bjuda in deltagarna att blicka både framåt och bakåt. På så vis hoppas vi att Dokfotosalong 2024 blir en utställning som fördjupar vår förståelse för varandra och vår samtid, säger Josefine Höijer, intendent för Dokfotosalongen.

Öppet för alla att söka. Alla över 18 år kan söka till Dokfotosalongen. Ansökningsavgiften är 200 kronor. Du söker genom att skicka in 3–5 bilder och en kort beskrivning av projektet via ett formulär på museets hemsida: Dokfotosalong 2024: Tidsresor | Arbetets museum. Ansökan är öppen från 15 mars till och med 2 maj.

Årets jury

  • Alexander Mahmoud, DN-fotograf och vinnare av Arbetets museums Dokumentärfotopris 2023
  • Petter Engman, fotograf, Västerbottens museum
  • Johanna Haverlind, utställningschef och juryns ordförande, Arbetets museum

Tre stipendiater utses

Under utställningens visningsperiod utses tre stipendiater som erhåller 5 000 kronor vardera utifrån tre kategorier: Juryns pris för bästa bild, Juryns pris för bästa bild utifrån temat och Publikens pris för bästa bild.

Dokfotosalong 2024: Tidsresor visas på Arbetets museum 28 september 2024–12 januari 2025.
Adress/Hitta hit: Laxholmen, 602 21 Norrköping
Telefon: 011-18 98 00
E-Post: info@arbetetsmuseum.se
Till Hemsida
Se hemsidan för öppettider


Källa: Arbetets Museum