Abecita Popkonst och Foto - Tillfälliga utställningar vår och sommar 2023

Foto: Abecita Popkonst och Foto


ERIK JOHANSSON - MAKE BELIEVE

Erik Johansson, internationellt känd fotograf som har ställt ut runt om i världen och på bl a Fotografiska här i Sverige, är ett av de stora namnen. Hans utställning "Make believe" kommer att ta över två stora salar där de lekfulla, surrealistiska och vackra verken hänger. “Make believe” är både ett verb, ett substantiv och ett adjektiv. Det kan betyda att föreställa sig, att låtsas att något är bättre än vad det är eller att imitera något verkligt. Vad definierar något som verkligt? En fotografi har länge varit en representation av att fånga verkligheten som den är. Men vad händer när vi vänder på det och försöker fånga något omöjligt men får det att se ut som om det var där? Problemlösning möter kreativitet."

PER-ANDERS PETTERSSON - LES SAPEURS

Per-Anders Petterssons utställning "Les Sapeur" är mer än ett sätt att klä sig, mer än en hobby och mer än ett sätt att tjäna pengar och att få respekt. Det är ett prestigefyllt brödraskap med sina egna moraliska och sociala koder och i slutändan är det ett sätt att leva och överleva på. Att klä upp sig och paradera på gatorna får dem att känna sig viktiga, vilket gör att de kan glömma sin dagliga kamp i ett kaotiskt Kinshasa, i Demokratiska Republiken Kongo.

ÅRETS BILD - 80:E UPPLAGAN

Årets Bild är Sveriges mest prestigefyllda pris för bildjournalister. Det instiftades och ägs av Pressfotografernas klubb sedan 1942 för att främja goda yrkesprestationer och delas årligen ut av en oberoende jury. Årets Bild ska främja god bildjournalistik samt framhäva bildens roll för demokrati och yttrandefrihet. Vi lever i en värld där både stillbild och rörlig bild har en större närvaro än någonsin. Utställningen visar både vinnare och nominerade av priset.

MATS ALFREDSSON PRESENTERAR: JOHAN JEHLBO - STRANGER THAN FICTION

Johan är baserad i det lilla samhället Stehag, mitt i Skåne. Han har en förkärlek för fotoprojekt som löper under en lång tid, ett av dem är marknadsplatser som exempelvis Kiviks legendariska marknad. Johan är medlem och medgrundare till det internationella fotografkollektivet ”Full Frontal (Flash)”. Han har hållit workshops, föreläst, varit finalist och vinnare vid flera internationella tävlingar (första plats för årets street photo vid EyeEm Awards vid Berlin Photo Week 2019 som största merit), ställt ut och publicerats runt om världen de senaste tio åren. Streetfoto med blixt är en inriktning inom streetfoto som inte tidigare visats på Abecita.

Tider: Samtliga utställningar visas 11/5 2023- 24/9 2023.Adress/Hitta hit: Herrljungagatan 15, 506 30 Borås
Telefon: +46 (0)768 350 100
E-Post: Info@abecitakonst.se
Till Hemsida
Öppettider se hemsidan
Källa: Abecita Popkonst och Foto