Abecita Popkonst och Foto - Tillfälliga utställningar vår 2024

Cred: Inge Schuster - The art of emptinessAbecitas nya vårutställningar 2024 visar återigen bredden och höjden inom fotografisk konst - så som museet alltid vill göra. Tema och presentation är signifikant för museet och varje utställning visar den höjd i kvalitet och konstnärlighet som är avgörande för att ge en värdefull konstupplevelse. Utställningarna visas 25 januari 2024 - 12 maj 2024.   

Om utställningen: ANNA CLARÉN - Need to be needed

Min bildvärld föds i vardagen, i det allra närmsta. Jag är en trebarnsmamma som bor i en villaförort. Mitt liv är varken exotiskt eller extremt, varken marginaliserat eller glamoröst. Jag skildrar en verklighet som jag tror att många känner igen. I denna förtroliga sfär – det alldagliga, näst intill oansenliga – vill jag se och lyfta fram det storslagna.

I min vardag söker jag de stora och allmänmänskliga frågorna, de som handlar om livets mål och mening, om längtan efter tillhörighet och gemenskap. 

Relaterade länkar

Läs mer

Att fotografera är för mig ett sätt att ta försöka tolka det flöde som är livet. Mina fotografier är en smal skärva av tiden. De är ett försök att konservera ögonblicket. Och kanske är våra bilder inget annat än vittnesmål; minnesbilder av samhörighet som vi kan ta fram i stunder av längtan? Att få känna sig betydelsefull, delaktig och behövd i ett sammanhang utanför oss själva är ett av våra mest grundläggande behov.
Om utställningen: PATRIK WENNERLUND - My body is a work of art 

Tänk om vi kunde se våra kroppar som unika konstverk? Varje detalj som naturen har givit oss, eller som vi själva har lagt till genom livet, gör konstverket levande. Inspirationen till Patrik Wennerlunds utställning kom när han läste en artikel om en ung person som hade genomgått så många kosmetiska operationer att hennes ansikte var förstört för livet. 

Relaterade länkar

Läs mer

Patrik har fotograferat med den egna kroppen som motivet, men vi möter ett landskap av kropp, hud, hår, ljus och skugga. Utställningen vill visa på hur vi kan acceptera och se på våra egen kropp på ett nytt, annorlunda och positivt sätt och kanske till och med göra ett inlägg i debatten om kroppsfixering – hans önskan är att betraktaren kan få ett nytt sätt att tänka om sin egen kropp och se skönheten i kroppens fysiska landskap.
Det handlar inte om mig och min kropp – det handlar om dig och ditt sätt att tänka.”
Om utställningen: INGE SCHUSTER - The art of emptiness

Mötet mellan konst och vetenskap är tydlig i utställningen ”The art of emptiness”. Enkelhet är vad som kännetecknar Inge Schusters stil och hon fokuserar på att minimera visuellt störande element och i stället betona sammansättningen av grundläggande komponenter som form, färg och linjer. 

Relaterade länkar

Läs mer

Inge Schusters arkitektoniska bilder är kreativa och nytänkande. Med ett vaket öga för detaljer läggs mycket tid och omsorg i redigering av bilderna för att uppnå ett unikt slutresultat. Hon kombinerar ofta element från olika fotografier för att skapa ett sammansatt verk och hennes kärlek till färg gör upplevelsen av arkitekturens strama linjer lekfull och tillgänglig.
Om utställningen: JOHN HAGBY - Brev till mitt yngre jag

Porträtt- och reklamfotografen John Hagby från Göteborg hade länge funderat på att försöka fånga äkta känslor i sin studio. Att locka fram ett leende, skratt eller kanske t.om. få en person att se allvarlig och sur ut är något John åstadkommer ganska lätt. Samspelet med en person när denna står framför hans kamera  ger olika möjligheter  vid olika tillfällen.

Relaterade länkar

Läs mer

Men hur kan man få den rena, djupa och äkta känslan att bubbla ut? Vi som individer formas av våra tidigare erfarenheter, hur djupt ligger de kvar i oss och hur kan känslor kring detta fångas i ögonblicket? I psykologin använder man ibland en teknik där man skriver ett brev till sitt yngre jag för att bearbeta eller bara reflektera över sådant som hänt tidigare.
Tider ovan utställningar: Utställningarna visas 25 januari 2024 - 12 maj 2024.Adress/Hitta hit: Herrljungagatan 15, 506 30 Borås
Telefon: +46 (0)768 350 100
E-Post: Info@abecitakonst.se
Till Hemsida
Öppettider se hemsidan
Källa: Abecita Popkonst och Foto